alt text

Texter från olika branscher

Blogginläggen här är från lite olika delar av handel, bygg, infographics och annat som jag finner intressant.

alt text

Personliga texter

Det mesta du hittar i textväg från oss är personligt, men samtidigt använder vi faktabaserat underlag.

Satsa på prylar som är refurbished

I höst kommer en av de absolut bästa trenderna inom billig teknik vara refurbished. En refurbished pryl är en begagnad pryl som har gått igenom en grundlig rengöring och reparation av eventuella fel (mer om detta här nedanför!). Refurbished-prylar är alltså inte helt nya, men de är i mycket bra skick. Läs vidare så ska du få våra bästa pro-tips för varför du bör investera i refurbished!

 

Vad är refurbished?

Det finns många olika saker man kan köpa refurbished – allt från begagnade mobiler, bärbar dator, tv-apparater och mycket mer. Men vad är det egentligen för något?

Enligt Wikipedia så är det ”produkter som har blivit använda tidigare av en annan person men som har blivit renoverade av tillverkaren eller en tredje part”. Detta innebär alltså att produkten kanske inte ser ut som ny, men den fungerar definitivt som ny. Det finns flera fördelar med att köpa en refurbished macbook till exempel istället för nya prylar. För det första så är det billigare. Oftast kan man hitta produkter som är 20-30% billigare jämfört med om man köper den nya. Du betalar trots allt begagnat pris för en produkt som renoverats till i princip nyskick.

 

Fördelar med att köpa refurbished – skaffa pluspoäng!

De flesta har någon gång köpt en begagnad eller refurbished produkt, och skälen är ganska många. Här är några fördelar med att köpa refurbished:

1. Pris – En av de största fördelarna med att köpa refurbished är priset. Ofta kan man få en mycket bra produkt till ett betydligt lägre pris jämfört med en ny produkt. Som vi nämnde har varan trots allt ”förlorat sitt värde” genom att inte vara ny.
2. Miljö – När du köper en begagnad eller refurbished produkt så minskar du din påverkan på miljön. Det tar mindre resurser och energi att tillverka en begagnad produkt än det tar att tillverka en helt ny produkt. Greta skulle vara nöjd med dig!
3. Kvalitet – Många tror felaktigt att alla begagnade produkter är skruttiga eller dåliga. Visst, om du köper begagnat finns risken – men här är det istället så att du köper begagnat men fixat. Som att köpa en helt besiktad, renoverad och från grunden städad bil med god bilgaranti.

 

Nackdelar med att köpa refurbished, finns det?

Det finns en del nackdelar med att köpa refurbished-prylar. Ibland är det svårt att veta hur mycket användning de har fått, och det kan vara svårt att få garanti eller support på dem. Många återförsäljare ger dock en stadig garanti på ett eller till och med två år. Det är nästan samma garanti du får om du köper en helt ny gamingdator, för att jämföra.

 

Var man kan köpa refurbished? Är det bäst på nätet?

Det finns flera ställen man kan köpa refurbished-prylar ifrån. En av de mest kända är Apple, som säljer begagnade iPhones och andra Apple-produkter (som ändå inte är billiga datorer). Andra stora aktörer inom området är t ex Amazon och eBay. Även flera mindre butiker och sajter sysslar med försäljning av refurbished-produkter på olika sätt.

 

Tips på hur man köper refurbished – vad ska man tänka på?

Det finns ett par saker du bör tänka på när du köper refurbished-prylar, här är några tips från oss på Prylkoll.

Refurbished innebär att en pryl har blivit använd innan, men har sedan renoverats och testats så att den fungerar som den ska. Detta gör att du kan fynda bra prylar till ett mycket lägre pris än om du hade köpt dem nya. Dock är det viktigt att tänka på några saker innan du handlar, för att säkerställa att du faktiskt sparar pengar och inte slösar bort dem – som att investera i ett bra virusskydd, typ Norton 360 Deluxe.

 

Alternativ till att köpa refurbished

Det finns många fördelar med att köpa prylar som är refurbished. Prylar som är refurbished är ofta mycket billigare än nya prylar och de fungerar ofta lika bra som nya. Det finns dock en del saker man bör tänka på innan man köper refurbished. Här kommer några tips:

– Kolla in produkten noga. Se till att den inte har några skador eller repor.
– Kolla om det finns garanti på produkten (från den som säljer den som refurbished eller den faktiska leverantören, HP till exempel är kända för att ge bra garanti på HP dator).
– Titta igenom recensioner av produkten innan du köper den. Det är inte alltid lätt att lämna tillbaka refurbished-produkter.

Hoppas du gillade våra små tech-tips på allt vad refurbished innebär! Det var allt från oss på Prylkoll för denna vecka. Nu ska hela företaget iväg och hyra kontorshotell Landskrona, så nästa inlägg uteblir!