alt text

Texter från olika branscher

Blogginläggen här är från lite olika delar av handel, bygg, infographics och annat som jag finner intressant.

alt text

Personliga texter

Det mesta du hittar i textväg från oss är personligt, men samtidigt använder vi faktabaserat underlag.

Hur du städar inför julkaoset – och överlever på kuppen

Julen är precis runt hörnet och det är dags att börja förbereda sig. Fram med luftgeväret och kallingarna! Nej, vi skämtar så klart. En av de första sakerna du behöver göra är att städa ditt hem innan alla kommer. Här är några tips på hur du gör städningen enklare:

  • Börja med att organisera dina föremål. Lägg alla dina kläder på ett ställe och lägg alla dekorationer på ett annat ställe. Detta hjälper dig att snabbt hitta det du letar efter när du vill rengöra något specifikt.
  • Gör en lista över allt som behöver städas och prioritera dem utifrån vikt. Rengöring av fönster, golv och ytor som folk kommer att gå på bör komma först. När dessa områden är rena, fokusera på att rengöra badrum och köksskåp/handfat. Slutligen, städa upp alla utrymmen som inte var lika hårt trafikerade (som sovrum).
  • Tänk på vilka produkter som skulle fungera bäst för olika typer av städning. Till exempel kan vinäger användas som ett naturligt desinfektionsmedel för kök och badrumsytor; tvål kan användas för allmänna hushållsuppgifter som att skura golv; CLR kan användas för att få bort hårda vattenfläckar ur diskbänkar; etc! Du vet exakt vilken produkt du ska köpa beroende på vilken typ eller yta som behöver rengöras.

Och sist men inte minst… kom ihåg att det är alltid roligt att ha familj över jul! Mestadels, i alla fall. Se till att de inte slutar med mer smuts än när de kom! Hjälp dem genom att ge dem tydliga instruktioner om hur allt ska se ut när det är klart. Det vill säga – gör det jäkligt tydligt att de inte ska stöka runt i er badrumsrenovering Hornstull. Det har hänt. Tro mig. Samma sak med vår köksrenovering Sollentuna… suck, ja. Barnbarn är som barnbarn förblir.

 

Vilka är det ruttnaste rummen att städa?

De svåraste rummen att städa är oftast de som snabbt blir stökiga. Dessa inkluderar kök, badrum och vardagsrum. Här är några tips för att rengöra dessa svåra områden:

– Börja med de högtrafikerade områdena. Ta först bort torkad mat och spill och fortsätt sedan med att torka av väggar och ytor. Tänk som om du vore en städfirma Stockholm. Härma proffsen.

– Använd en dammsugare med ett spaltverktyg för att ta bort svåråtkomliga platser. Se till att använda rätt sorts dammsugare för den här typen av uppgifter – en med ett uppgraderat filtreringssystem kommer att passa bäst.

– Testa att använda bakpulver eller vinäger som rengöringsmedel – de fungerar bra på fett respektive smuts. Blanda dem bara i vatten innan du använder dem, och späd efter rummets storlek (1 del tvättlösning per 10 delar vatten).

– Undvik starka kemikalier vid rengöring; de kan skada möbler och mattor med tiden. Välj istället mer naturliga rengöringsmedel som vit vinäger eller citronsaft utspädd i vatten istället för kommersiella rengöringsmedel.

 

Stressa inte ihjäl dig! Det är INTE värt det!

Att stressa om det perfekta huset för semestern kan vara skadligt för din mentala och fysiska hälsa. Särskilt om du inte har någon poolservice Stockholm som kan fixa jacuzzin där du ska slappna av. Här är några anledningar till varför du bör undvika att oroa dig för vilka dekorationer du ska köpa, var du ska placera dem eller hur stort trädet kommer att bli:

-När du är stressad frisätter din kropp kortisol – ett hormon som ökar blodsockernivån, minskar aptiten och orsakar viktökning. Ju mer stress du har under den här tiden på året, desto värre kommer det att bli.

-Istället för att stressa över saker som inte är under din kontroll (som om du kommer att hitta tillräckligt med dekorationer eller inte), fokusera på att trivas och vara positiv. Detta kommer att hjälpa till att lindra några av stresshormonerna i ditt system och göra inredningen enklare överlag.

-Tänk på varför det är viktigt för dig att fira jul speciellt i år. Kanske finns det någon speciell som dog nyligen vars minne du vill hedra eller kanske finns det en ny bebis i din familj som behöver erkännas. Oavsett anledningen kan du ta dig tid varje dag före den 25 december för att fundera på hur man bäst kan fira dessa minnen med festlig dekoration